Welke tinctuur

Geplaatst 31 maart 2019.

Het aanbod van de tincturen verschilt per jaargetijde in verband met de keuze van het beste moment waarop een tinctuur bereid dient te worden.      Regelmatig zal ik een update gaan plaatsen over het recente aanbod. In de nieuwsbrieven onder het kopje massage kun je onder andere lezen welke tinctuur deze moment in de aanbieding is en waarom. De prijs van een tinctuurkuurtje is €10. Is het de maand van de tinctuur dan staat deze ‘in het zonnetje’. Een flesje kost dan slechts €5. Het aanbod; In April ‘in het zonnetje’ Duizenblad. Ook verkrijgbaar in tinctuur: st.janskruid, grote brandnetel, citroenmelisse, smalle weegbree, ginkgo, hoptinctuur, rozebottel en echinachea. Verder is er aardappelzalf, weegbreezalf en koude voetenzalf beschikbaar. Een potje zalf kost €5. De werking van de verschillende zalven en tincturen wordt hieronder uitgelegd.

calendula

Goudsbloem zalf. Calendula Officinalis Ø

Hoogwaardige kwaliteit goudsbloemzalf De goudsbloemzalf is van hoge kwaliteit. Dit betekent dat hier is gewerkt met natuurlijke ingrediënten, zonder vervuilende stoffen. Het bevat geen synthetische geur- of kleurstoffen. Goudsbloemzalf voor de huid De goudsbloemzalf heeft een verzachtende en beschermende werking en is geschikt ter verzorging van de rode, geprikkelde en gevoelige huid. De goudsbloemzalf is ook geschikt voor baby's. Het bevat goudsbloemextract en jojoba olie. Fysieke werking van calendula zalf * bij jeuk * bij kloven * bij rode, gevoelige of uitgedroogde huid * bij ruwe en schrale huid * bij gesprongen huid * voor de huidverzorging; voedt en beschermt de huid * hydrateert en herstelt de huid * beschermt de huid tegen veroudering * zuivert de huid * bij rode billetjes, luieruitslag * bij zonnebrand * beschermt tegen zon, zee en wind * bij insectenbeten * bij tepelkloven * ontsmettende werking Gebruik van Goudsbloemzalf / Calendula zalf Goudsbloemzalf enkele malen per dag op de juiste plaats smeren.

20181128_132657-1

Koude voetenzalf. Capricum annuum Ø

De koude voetenzalf is gemaakt van Cayenne pepers en bijenwas. Bij gebruik voelt je na enkele minuten een aangename warmte van binnenuit door je voeten stromen.

20190105_152317

Aardappelzalf.Solanum tuberosum Ø

De aardappelzalf is gemaakt van biologische aardappelschillen en bijenwas. Se zalf is bij uitstek geschikt voor kloven en ruwe plekken aan handen en voeten.

20190105_152231

Smalle weegbree zalf Ø

De smalle weegbree zalf is gemaakt van de smalle weegbree en bijenwas en is te gebruiken bij huidbeschadigingen, insectenbeten en brandnetelsteken.

Paardenbloem tinctuur Ø Taraxacum Officinale 36%

PAARDENBLOEM TINCTUUR Ø Taraxacum Officinale 36% Paardenbloem tinctuur is een enkelvoudige kruidentinctuur gemaakt van de gedroogde wortel van de paardenbloem op alcohol basis. Wanneer gebruik je het? In het Latijn wordt deze bloem Taraxacum Officinale genoemd. Taraxacum komt van het Griekse woord taraxa. Dat betekent aandoening. De paardenbloem kan voor tal van toepassingen dienen en is zeer beslist geen lastig onkruid. Fysieke werking van paardenbloem tinctuur * Paardenbloem reinigt. * Het stimuleert en vult je lichaam met belangrijke mineralen en vitaminen * Ideaal voor gebruik na de winter om te ontgiften. * Het werkt stimulerend op lever, gal de nieren en de blaas. * Het stimuleert spijsvertering en stofwisseling. * Het is algeheel versterkend en opbouwend. * Verhoogt de afweer tegen ziekten. * Paardenbloem bevat tal van vitamines. * Het werkt preventief tegen galstenen. * Is vocht afdrijvend. Gebruik van paardenbloem tinctuur: 3x daags 9 tot 12 druppels, eventueel verdunt met water. Innemen een half uur voor de maaltijd. Eventuele troebele neerslag is niet van invloed op de werking. Veilig toepassing voor kinderen.

HONDSDRAF TINCTUUR Ø Glechoma Hederacea L. 36%

Hondsdraf tinctuur is een enkelvoudige kruidentinctuur gemaakt van de bovengrondse delen van de plant net voor de bloeiperiode. Wanneer gebruik je het? Heb je het gevoel dat je voor het blok gezet wordt? Ben je iemand die alleen sterk is in de bekende omgeving? Heb of ben je een onzeker (innerlijk) kind en wil je niet opvallen of word je steeds over het hoofd gezien? Praat je (kind) thuis wel maar (op school of) op het werk niet? Geloof je dat jij het niet kunt of lukt het je maar niet je vaardigheden en kwaliteiten te laten zien en je op te richten? Zie je jezelf als niet van betekenis? We hebben allemaal zoveel indrukken te verwerken. Zoveel nieuwe indrukken kunnen onszelf, een kind of dier gespannen of onveilig maken. Hondsdraf kruidentinctuur kalmeert het denken, de psyche, indrukken en emotionele ladingen. Ook bij stress en de identificatie met het kleine zelf kan het helpen. Hondsdraf werkt regulerend. Het zal niet plotsklaps processen in werking zetten, maar doet dit in volledige afstemming met jouw essentie. Hondsdraf tinctuur heeft een beschermende werking en kan veel rust en troost bieden. Fysieke werking van hondsdraf tinctuur: * Stimuleert de urinewegen * Verzachtende invloed op de luchtwegen * Tegen onzekerheid * Kalmeert het denken, rustgevend * Tegen sterke emoties * Hondsdraf heeft een beschermende werking, biedt rust en troost * Werkt tegen stress * Reguleert de psyche Gebruik van hondsdraf tinctuur: 3x daags 9 tot 12 druppels, eventueel verdunt met water.

VLIERBES TINCTUUR Ø Sambucus Nigra 36%

Vlierbes tinctuur is een enkelvoudige kruidentinctuur gemaakt van de bloesem van de plant. Wanneer gebruik je het? In vlierbessen zitten veel anthocyaninen. Hierin zitten sterkere antioxidanten dan in vitamine C en vitamine E. Anthocyanen stimuleren de aanmaak van citokinen. Citokinen zijn proteïnen die de rol spelen van boodschappers in het immuunsysteem. Vlierbes goed tegen overgewicht en hoge bloeddruk Vlier is een plant die minstens vanaf de Steentijd door de mens wordt gebruikt. Nu kennen we een aantal geneeskrachtige werkzaamheden van deze plant , maar vroeger zag men er allerlei magische eigenschappen in. Vlierbes kan goed worden ingezet bij griep. Proteïnen uit vlier spelen een belangrijke rol bij het voorkomen van bacteriële infecties en de versterking van de weerstand in het algemeen. Het is niet alleen antiseptisch maar het weert ook virussen. Fysieke werking van vlierbes tinctuur: * koortswerend * vocht afdrijvend * tegen mond, neus en keelproblemen * tegen griep * tegen keelpijn en heesheid * tegen ontstekingen * tegen jeukende huiduitslag * tegen ruwe huid en kloven * antibacterieel * tegen verkoudheid * vermindert zenuwpijn * tegen migraine Gebruik van vlierbes tinctuur: 3x daags 9 tot 12 druppels, eventueel verdunt met water. Innemen een half uur voor de maaltijd. Eventuele troebele neerslag is niet van invloed op de werking. Veilig toepassing voor kinderen.

GINKGO TINCTUUR Ø Ginkgo Biloba 36%

GINKGO TINCTUUR Ø Ginkgo Biloba 36% Ginkgo tinctuur is een enkelvoudige kruidentinctuur gemaakt van de jonge verse bladeren. Wanneer gebruik je het? Ginkgo is heel effectief bij geheugenstoornissen en zintuiglijke stoornissen (met name de oor-aandoening tinnitus). Het beïnvloed de hersenfuncties positief. Ginkgo biloba kruiden hebben een lange geschiedenis, waarschijnlijk is het al meer dan 200 miljoen jaar oud. Ginkgo biloba kruiden hebben een lange geschiedenis, waarschijnlijk is het al meer dan 200 miljoen jaar oud. Ginkgo verbetert met name het geheugen en het concentratievermogen. Daarnaast lijkt ginkgo veelbelovend in de behandeling van de ziekte van Alzheimer. Mensen met de ziekte van Alzheimer hebben geheugenstoornissen, taalstoornissen en visueel-ruimtelijke stoornissen. Ook depressieve klachten komen vaak voor. Aangezien ginkgo de bloedcirculatie bevordert en de vaten in de hersenen beschermt is het niet verwonderlijk dat veel oudere mensen ginkgo gebruiken om de ziekte van Alzheimer te helpen voorkomen. Ginkgo heeft ook een positief effect op andere lichaamsfuncties, bijvoorbeeld de zintuigen. Bovendien wordt Ginkgo beschouwd als een hartversterker. Fysieke werking van ginkgo tinctuur: * tegen astma * tegen verkoudheid * voor een heldere geest * verhoging van je libido * goede bloeddoorstroming * meer zuurstoftoevoer naar de hersenen * goed voor concentratievermogen * tegen aderverkalking * tegen hoofdpijn * tegen duizeligheid en evenwichtsproblemen * tegen winterhanden en tenen * haargroei bevorderend Gebruik van ginkgo tinctuur: 3x daags 9 tot 12 druppels, eventueel verdunt met water. Innemen een half uur voor de maaltijd. Eventuele troebele neerslag is niet van invloed op de werking. Veilig toepassing voor kinderen.

GROTE BRANDNETEL TINCTUUR Ø Urtica Dioica L. 36%

GROTE BRANDNETEL TINCTUUR Ø Urtica Dioica L. 36% Grote brandnetel tinctuur is een enkelvoudige kruidentinctuur gemaakt van de toppen van de jonge brandnetel. Wanneer gebruik je het? Brandneteltinctuur bevat veel kosmische energie. Hij helpt bij het zuiveren van niet geuite en opgeslagen emotionele pijn en is een geweldige ondersteuning als je midden in een transformatie fase zit. Brandnetel tinctuur laat weer stromen. Fysieke werking van brandnetel tinctuur: * Werkt goed als algehele ondersteuner bij vermoeidheid en zwakte * Bloedzuiverend * Werkt goed op de conditie van het haar * Stimuleert de spijsvertering * Bij behoefte aan extra kalk Gebruik van grote brandnetel tinctuur: 3x daags 9 tot 12 druppels, eventueel verdunt met water. Innemen een half uur voor de maaltijd. Eventuele troebele neerslag is niet van invloed op de werking. Veilig toepassing voor kinderen.

DUIZENDBLAD TINCTUUR Ø Achillea Millefolium 36%

Wanneer gebruik je het? Duizendblad kruidentinctuur helpt je om thuis te komen in jezelf en jezelf serieus te nemen. Geeft geborgenheid en troost bij onzekerheden en onveiligheid en het gevoel veel zelf te moeten doen. Duizendblad tinctuur legt meerdere schaduwstukjes van jezelf bloot, maar geeft je de rust en het vertrouwen in jezelf dat nodig is om te veranderen. Het brengt je naar diepere lagen vanuit veiligheid. Duizendblad past ook bij een bedrijvig, sociaal type. Iemand die goed functioneert in de eigen groep, maar daarbuiten onzeker, onwennig of gespannen is. Deze mens gaat door, lijkt onverwoestbaar, maar telt zichzelf niet genoeg mee. Fysieke werking van duizendblad tinctuur: * Bloedzuiverend * Verzorgende invloed op grote bloedvaten en kleine haarvaatjes * Kalmerend, ontkrampend en versterkend * Bij nerveuze klachten * Bij stress * Ondersteunend voor de spijsvertering, vochthuishouding, het hormoonsysteem, * Goed voor hart en zenuwstelsel. Gebruik van duizendblad tinctuur: 3x daags 9 tot 12 druppels, eventueel verdunt met water. Innemen een half uur voor de maaltijd. Eventuele troebele neerslag is niet van invloed op de werking. Veilig toepassing voor kinderen. LET OP! : Duizendblad tinctuur niet langer dan 3 weken achtereen gebruiken. Dan minimaal één week en stoppen en dan weer 3 weken gebruiken. Vervolgens 2 weken stoppen. Vervolgens kun je deze stappen herhalen.

SMALLE WEEGBREE TINCTUUR Ø Plantago Lanceolota 36%

SMALLE WEEGBREE TINCTUUR Ø Plantago Lanceolota 36% Smalle weegbree tinctuur is een enkelvoudige kruidentinctuur gemaakt van de jonge smalle bladeren. Wanneer gebruik je het? Weegbree tinctuur maakt je los van je oude zelf. Het helpt je jezelf te vinden. Het ontworteld je aan je gewoontepatronen. Het leert je om je niet steeds aan anderen aan te passen. Weegbree tinctuur helpt bij zelfbeklag, steeds maar vriendelijk en braaf zijn, steeds maar glimlachen. Ook voor mensen met een sterke persoonlijkheid; mensen die alles aan kunnen en daardoor (teveel) hun eigen weg gaan. Maak je niet zo druk en laat je zien als de stralende zon. Je zult zien dat heel je omgeving je meer erkent, ziet en waardeert omdat je het zelf gaat zien en hierna gaat handelen. Weegbree kruidentinctuur verbindt je met de Bron, je weg en je bedoeling. Het geeft moed en doorzettingsvermogen om oude patronen en gedragingen te doorbreken. Het helpt je bij jezelf te blijven en te luisteren naar je gevoel. Weegbree tinctuur werkt aardend en helpt gebeurtenissen te overzien, zonder jezelf in de emotie, wils-en doe kracht, te verliezen. Het zet je meer in je lichaam, zodat het hoofd weer helder kan worden. Helpt bange kinderen. Fysieke werking van smalle weegbree tinctuur: * Voor een gezond gehoor en luchtwegen * preventief bij hooikoorts * bloedzuiverend * Bij zwakke zenuwen, in spannende tijden * Boost voor je immuunsysteem * Ontstekingsremmend * Pijnstillend * tegen verkoudheid * tegen bronchitis * tegen droge hoest * voor wondheling * tegen maag-darm problemen Gebruik van smalle weegbree tinctuur: 3x daags 9 tot 12 druppels, eventueel verdunt met water. Innemen een half uur voor de maaltijd. Eventuele troebele neerslag is niet van invloed op de werking. Veilig toepassing voor kinderen.

CITROENMELISSE TINCTUUR Ø Melissa Officinalis 36%

CITROENMELISSE TINCTUUR Ø Melissa Officinalis 36% Bij Citroenmelisse tinctuur worden de jonge bladeren gebruikt ruim voor de bloeitijd. Wanneer gebruik je het? Ben je een zachtaardig, zorgzaam, vriendelijk type of praat je graag? Trek je voor jezelf te weinig aan de bel en zorg je met die liefdevolle energie voor je medemens maar minder voor jezelf? Vind je je familie, collega’s of de maatschappij te grofstoffelijk, niet zachtaardig of verfijnd genoeg en heb je daar soms last van? Wil je dieper in je lichaam aarden en je innerlijk kind ook meenemen, dicht bij je dragen, in de drukte van alledag? Voel je je niet thuis in de harde maatschappij? Wil je meer lichaamsbewustzijn ontwikkelen? Dan past Citroenmelisse tinctuur helemaal bij jou! Citroenmelisse kruidentinctuur brengt je dicht bij jezelf in een soort warme omhulling. Het geeft troost, innerlijke veiligheid, vertrouwen en geborgenheid. Ook in periodes waar (subtiele) pijnen en angsten spelen, er teveel prikkels van buitenaf zijn. Wanneer je teveel in de hogere chakra's leeft of wanneer je teveel in je hoofd zit. Draag je teveel leiderschap en meesterschap waardoor je je lichaamsbewustzijn en innerlijk kind niet voelt. Het geeft je de kracht om voor jezelf en je menszijn op te komen of er om te vragen. Citroenmelisse tinctuur brengt meer rust en ruimte in jezelf en maakt ook blij als je je zwaarmoedig voelt. Fysieke werking van Citroenmelisse tinctuur: * Werkt bij klachten van nerveuze aard * Spijsvertering verbeterend * Goed voor maag, hoofd en hart * Verhoogt de weerstand van het organisme * Helpt bij examenspanning Gebruik van citroenmelisse tinctuur: 3x daags 9 tot 12 druppels, eventueel verdunt met water. Innemen een half uur voor de maaltijd. Eventuele troebele neerslag is niet van invloed op de werking. Veilig toepassing voor kinderen.

St Jans tinctuur Ø Hypericum Perforatum 36%

St Janskruid tinctuur is gemaakt van de jonge bloeiende toppen. Wanneer gebruik je het? St janskruid is in onze stresserende tijd populair. Het is het kruid waar de hedendaagse mens nu eenmaal het meest behoefte aan heeft. Het brengt licht en lucht. Sint janskruid zorgt voor gelukkige mensen. En zoals het vroeger tegen duivels en slechte heksen die in de mens waren gevaren gebruikt werd, zo wordt het nu tegen gelijkaardige kwalen met de naam depressie en stress voorgeschreven. Het is het licht van het zonnekruid tegen de duisternis van de depressieduivel. Fysieke werking van st janskruid tinctuur * Bloedsomloop bevorderend * Doorstroming van de lymfe * Energieblokkades worden opgeheven * De menstruatie reguleert doordat de doorbloeding in de onderbuik verbetert. * Kalmeert en versterkt het zenuwstelsel * Bij depressie en nerveuze klachten ( plantaardig anti-depressivo) * Tegen stress * Tegen slapeloosheid * Tegen hoofdpijn * Bij een nerveus hart (hartkloppingen en pijn) * Bij hoge bloeddruk * Bij hyperventilatie * Lichte epilepsie, flauwtes * Bij nerveuze kinderen: bedplassen, stotteren en overactiviteit. * Voor alle soorten zenuwpijnen * Stimuleren van lever en gal ( medicijnen worden beter afgebroken) Gebruik van st. Janskruid tinctuur: 3x daags 9 tot 12 druppels, eventueel verdunt met water. Innemen een half uur voor de maaltijd. Eventuele troebele neerslag is niet van invloed op de werking. Veilig toepassing voor kinderen.

Hop tinctuur Ø Humulus lupulus 36%

Hop tinctuur is gemaakt van de jonge bloeiende toppen, de zogenaamde hopbellen. Wanneer gebruik je het? Hoptinctuur is te gebruiken bij overgangsklachten zoals opvliegers, uitblijvende menstruatie. Hop werkt slaapverwekkend en spijsverterings bevorderend. Je kunt hop beter niet gebruiken tijdens zwangerschap en hormoon afhankelijke aandoeningen. Fysieke werking van st janskruid tinctuur * Helpt tegen opvliegers. * Werkt slaap bevorderend. * Goed voor spijsvertering. * Tegen pijnlijke of uitblijvende menstruatie tijdens beginnende menopauze. * Werkt rustgevend. * Tegen geprikkelde maag en darmen. * Tegen nervoisiteit. * Tegen onrust * Tegen zenuwpijnen.

Rozenbottel Ø Rosa rugosa 36%

Rozenbottel tinctuur wordt gemaakt van de rode bottels. Wanneer gebruik je het? De rozenbottel is een ware vitaminebom. Naast veel vitamine C bevat ze ook vitamine B1, B2, B3, B5, E en K. Daarnaast bevat ze de volgende mineralen: boron, calcium, chloor, chroom, fosfor, kalium, koper, magnesium, zink, silicium, zwavel en zink. Futloos of een vitaminegebrek. Wanneer je herstellend bent van een ziekte. Ter voorkoming van griep, verkoudheid en keelpijn. De rozenbottel bevat glycolipide, een stof die ondersteunend werkt op de spieren en gewrichten. Fysieke werking van rozenbottel tinctuur * Bij vitamine tekorten. * Bij herstel na ziekten. * Voorkomt griep, verkoudheid en keelpijn. * Opbouwen van het immuunsysteem. * Soepel houden van spieren en gewrichten. * Verhoogt de weerstand aanzienlijk.

ECHINACEA TINCTUUR Ø Rode zonnehoed Echinacea purpurea 40%

Echinacea is een enkelvoudige kruidentinctuur gemaakt van gedroogde plantendelen. Wanneer gebruik je het? Echinacea heeft een verhogende werking op de weerstand. Ze werkt hierbij ook genezend. Denk aan bijvoorbeeld infecties en ontstekingen. Bij alle ‘winterkwalen’ kun je bestrijden met Echinacea tinctuur. Het is dan ook zinvol om deze tinctuur te gebruiken wanneer de R in de maand zit. Bij de Echinacea tinctuur help je echt verkoudheden, keelpijn en bronchitis, sinusitis en griep te voorkomen. Fysieke werking van Echinacea. * tegen verkoudheid * tegen bronchitis * tegen keelpijn * verhoogt de algemene weerstand * tegen sinusitis * goed voor immuunsysteem

Contact

Adresgegevens

  Handwijzersdijk 7         

7255 MJ Hengelo Gld                 

 

Contact opnemen

Tel. +0031 06 30199283

Email : info@dehandwijzer7.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag

9.00 uur – 17.00 uur